نحوه تولید ورق روغنی به چه صورت است؟

نحوه تولید ورق روغنی

ورق روغنی یکی از معروف‌ترین انواع ورق فولادی با کاربرد گسترده در صنایع مختلف از لوازم خانگی تا صنایع نفت و گاز است. مرحله‌ اصلی در نحوه تولید ورق روغنی، نورد سرد است. این محصول، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی داشته و سطحی صاف و درخشان دارد. ورق‌های روغنی از نظر تحمل کشش به سه نوع زیر تقسیم می‌شوند:

  • معمولی یا ST12
  • نیمه‌کششی یا ST13
  • فوق‌کششی یا ST14

این محصول، همچنین در دو استاندارد EK2 با قابلیت لعاب‌کاری و QSTE یا ضدسایش نیز تولید می‌شود. ضخامت همه‌ انواع ورق روغنی بین ۰٫۰۳ تا سه میلی‌متر بوده و عرض آن‌ها نیز به‌طور استاندارد، یک تا ۱٫۲۵ متر است. ورق روغنی به‌صورت شیت‌های فابریک یا برش‌خورده یا رول به بازار عرضه می‌شود.

نحوه تولید ورق روغنی

ماده‌ اولیه تولید ورق روغنی، ورق فولادی دیگری به نام ورق سیاه است. محصولی که خود طی فرآیند نورد گرم تولید می‌شود و کاربردهای مستقیمی هم در صنعت دارد. بنابراین مشخص است که قیمت ورق روغنی به دلیل فرآیندهای اضافه‌تری که روی آن انجام می‌شود از ورق سیاه بیشتر است. مراحل تولید ورق روغنی را در ادامه شرح می‌دهیم.

۱- اسیدشویی و شستشو

پیش از هر اقدام اضافه‌ای روی ورق سیاه، آن را در استخری از مواد شوینده‌ اسیدی، شستشو می‌دهند. هدف از این کار، زدودن سطح آن از هرگونه اکسید آهن، چربی و آلودگی‌های دیگر است. اسید کلریدریک، اصلی‌ترین ماده‌ شوینده‌ای است که توسط تولیدکننده‌ها استفاده می‌شود. بسته به میزان آلودگی ورق، ضخامت و ابعاد آن، غلظت محلول، دما و میزان غوطه‌وری در محلول نیز متفاوت خواهد بود. با این‌حال دمای معمول برای انجام این فرآیند، ۵۰ تا ۸۵ درجه سانتی‌گراد است.

پس از اسیدشویی با استفاده از تانک‌های چند مرحله‌ای، فرآیند و سیرکوله برای شستشوی ورق‌ها به روش آبشاری انجام می‌شود. در پایان نیز لازم است که ورق‌ها کاملا خشک شوند.

۲- نورد سرد

همانطور که قبلا هم گفتیم، اصلی‌ترین مرحله در نحوه تولید ورق روغنی، نورد سرد محسوب می‌شود. هدف این مرحله، کاهش ضخامت ورق تا اندازه‌ موردنظر است. برای این کار، ابتدا رول‌ها توسط دستگاه‌های مخصوص باز می‌شوند. سپس با عبور غلتک‌های سنگین رفت و برگشتی، ضخامت موردنظر به شکل یکدست حاصل خواهد شد.

۳- شستشو به روش الکترولیت

غلتک‌های نورد سرد ممکن است آلودگی‌هایی از خود روی ورق‌ها باقی بگذارند. بنابراین لازم است که پس از نورد سرد، ورق‌ها مورد شستشو قرار بگیرند. این بار از محلول‌های الکترولیت و یونیزاسیون برای تمیزکردن سطح ورق استفاده می‌شود. در پایان، ورق‌ها دوباره رول می‌شوند.

مراحل تولید ورق روغنی

۴- بازپخت هیدروژنی یا آنیلینگ

در نحوه‌ تولید ورق روغنی، بازپخت هیدروژنی اهمیت ویژه‌ای دارد. طی این مرحله، رول‌ها در کوره‌های مخصوص حرارت داده می‌شوند. این کوره‌ها به درجه‌ لازم از گاز هیدروژن اشباع شده‌اند. گازی که سبب بهبود خواص مکانیکی ورق، تمیزی بیشتر و درخشندگی آن می‌شود.

۵- نورد پوسته‌ای

مرحله‌ پرداخت‌کاری آخر روی ورق روغنی، نورد پوسته‌ای نام دارد. در این مرحله، آلودگی‌ها، امواج و اعوجاجات به‌وجودآمده از مراحل قبلی با غلتک‌هایی سبک به نام تمپر رولینگ، در دمای پایین صاف می‌شوند. این مرحله به بهبود خواص مکانیکی ورق نیز کمک می‌کند.

۶- بازرسی، روغن‌کاری و بسته‌بندی

در مراحل آخر تولید ورق روغنی با ایجاد برش کناری، ضخامت ورق‌ را یکدست‌تر می‌کنند. در آخر و برطرف‌سازی عیوب سطحی دیگر، سطح ورق روغن‌کاری می‌شود. اقدامی که دلیل نام‌گذاری این محصول است. در نهایت نیز ورق در قالب رول یا شیت بسته‌بندی خواهد شد.

فارغ از مراحل کلی نحوه تولید ورق روغنی ، اجرای باکیفیت آنها نیز مهم است. برندهای معتبر مانند فولاد مبارکه، محصولات باکیفیت‌تری هم تولید می‌کنند. به‌منظور استعلام قیمت محصولات این کارخانه‌ها به صفحات مربوطه در وب‌سایت فولادینو مراجعه کنید و از طریق مسیرهای ارتباطی مشخص شده، اقدام به خرید محصول موردنظر خود کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/foolazh1/domains/foolazh.com/public_html/next/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/foolazh1/domains/foolazh.com/public_html/next/wp-includes/functions.php on line 5109