اینکونل چیست؟ آلیاژ اینکونل چه خواصی دارد؟

آلیاژ اینکونل چیست؛ ترکیب شیمیایی و کاربرد

نمونه‌ای عالی از یک فلز با کارایی بالا، اینکونل است که به طور مشخص برای برخی از خاص‌ترین کاربردها فرموله شده است. از آنجایی که اینکونل به نسبت گران است و دامنه استفاده گسترده‌ای ندارد، معمولاً کمتر از فولاد یا آلومینیوم شناخته شده است. در این مقاله سعی داریم تا پس از آشنایی با برخی از ویژگی‌های پایه‌ای اینکونل به برخی از سوالات رایج در مورد این فلز منحصر به فرد پاسخ دهیم. تا انتهای مقاله با فولادینو همراه باشید.

اینکونل چیست؟

اینکونل نام گروهی از سوپرآلیاژهای مبتنی بر نیکل است. نام اینکونل یک علامت تجاری ثبت شده از شرکت “Special Metals” در نیو هارتفورد، نیویورک است. این شرکت این نام را از طریق خرید شرکت‌های قبلی که در ابتدا آلیاژهای مختلف اینکونل را تولید می‌کردند، به دست آورد.

 شرکت Special Metals تولید کننده انواع سوپرآلیاژ اینکونل است.
شرکت تجاری آلیاژ اینکونل

اولین آلیاژهای اینکونل در ابتدا برای رفع نیازهای کار در دمای بالا در اواسط قرن بیستم فرموله شدند.

ترکیب شیمیایی اینکونل

از آنجایی که اینکونل گروهی از سوپرآلیاژها است و نه تنها یک نوع سوپر آلیاژ، ترکیب شیمیایی آن در انواع مختلف آلیاژ متفاوت است. با این حال، همه آلیاژهای خانواده اینکونل بر پایه نیکل هستند. علاوه بر این، کروم معمولاً دومین عنصر فراوان در ترکیب شیمیایی اینکونل است. تقریبا تمامی اینکونل‌ها چیزی بیش از ۱٪ آهن (Fe) در ترکیب شیمیایی خود دارند.

عناصر دیگری که در برخی از آلیاژهای اینکونل یافت می‌شوند عبارتند از:

خواص آلیاژ اینکونل

ویژگی‌ای که این گروه از سوپر آلیاژها را بسیار خاص کرده است، توانایی اینکونل در مقاومت، برابر دماهای فوق العاده بالا است که این امر به واسطه ترکیبی از خواص فیزیکی و شیمیایی که دارد حاصل شده است. در حالی که موادی مانند فولاد دمای ذوب بالاتری نسبت به نیکل دارند اما عملکرد آنها از نظر استحکام و مقاومت در برابر خوردگی در دماهای بالا ضعیف‌تر است. از طرف دیگر، اینکونل‌ها با ایجاد یک لایه اکسید محافظ، در برابر خوردگی در دماهای بالا مقاومت می‌کنند و خواص مقاومتی خود را حفظ می‌کنند.

علاوه بر عملکرد مناسب در دمای بالا، اینکونل به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از کروم، در دمای اتاق نیز عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان می‌دهد. سایر عناصر که در بالا (بخش ترکیب شیمیایی اینکونل) به آنها اشاره شد، خواص مضاعفی مانند چقرمگی و سختی را ارائه می‌دهند. بر روی چندین آلیاژ اینکونل، مانند اینکونل 718، سخت‌کاری رسوبی انجام می‌شود تا استحکام آنها حتی بیشتر هم بشود.

کاربرد اینکونل به عنوان بازوی فلزی صنایع هسته‌ای و هوافضا

اینکونل در بسیاری از صنایع مختلف استفاده می‌شود. یکی از رایج ترین کاربردهای اینکونل در صنعت هوافضا است، یعنی در محیطی با دمای بالا مانند شرایطی که در موتور جت وجود دارد. نازل‌های سوخت، حلقه‌های پس‌سوز و سایر اجزای موتور معمولاً از اینکونل ساخته می‌شوند. استفاده از اینکونل به این دلیل است که در دماهای بالا عملکرد خوبی را از خود ارائه می‌دهند. آنها همچنین در برابر خطر خوردگی ناشی از سوخت جت و سایر مایعات مقاومت مناسبی دارند. اینکونل همچنین اغلب در موشک‌ها و کشتی‌های اکتشافی فضایی استفاده می‌شود. آلیاژهای رایج در صنعت هوافضا عبارتند از اینکونل 625 و اینکونل 718.

کاربرد اینکونل در صنعت هوافضا

یکی دیگر از کاربردهای رایج سوپرآلیاژهای اینکونل در صنایع هسته‌ای است. راکتورهای هسته‌ای به استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی بالا و عملکرد عالی در دمای بالا نیاز دارند؛ به همین دلیل است که اینکونل اغلب گزینه‌ای است که انتخاب می‌شود. آلیاژهای رایج در صنعت هسته‌ای عبارتند از اینکونل 600 و اینکونل 690.

استفاده از آلیاژ اینکونل در صنایع هسته‌ای

سایر صنایعی که کمتر از اینکونل استفاده می‌کنند عبارتند از: خودروسازی، تجهیزات و ابزار تولیدی، نفت و گاز، سلاح گرم و صنایع دیگر. هر پروژه‌ای که نیاز به استحکام بالا، مقاومت بالا در برابر خوردگی و عملکرد بهینه در محیطی با دمای بالا داشته باشد، معمولاً کاندیدای مناسبی برای استفاده از اینکونل است.

شما کاربران همیشگی فولادینو می‌توانید برای خرید انواع آلیاژهای اینکونل چه به صورت تسمه و یا میلگرد به وبسایت فولادینو مراجعه کرده و علاوه بر مشاهده و اطلاع از قیمت اینکونل از سایر خدمات ارائه شده توسط این وبسایت نیز استفاده کنید.

منبع: Metal supermarkets

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/foolazh1/domains/foolazh.com/public_html/next/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/foolazh1/domains/foolazh.com/public_html/next/wp-includes/functions.php on line 5109