انواع روش‌های برشکاری فلزات + معرفی 6 ابزار برش | فولادینو

انواع روش‌های برشکاری فلزات

ورق‌ها و میله‌های فلزی معمولا در اندازه‌های بزرگ برای مصارف صنعتی ساخته می‌شوند، اما برای بسیاری از کاربرد‌ها، این ورق‌ها و میله‌ها باید به اندازه‌های مختلف بریده شوند تا نیاز مشتریان را برآورده کنند. روش‌های برشکاری فلزات توسط ابزار برشی انجام می‌شود که آن را به شکل و اندازه دلخواه درمی‌آورد. ابزار برش فلز می‌تواند یک یا چند محور برای تراشیدن قطعات فلزی به اندازه‌های مختلف داشته باشد. ما در مقالات فولادینو به معرفی انواع ورق‌ها و میله‌های فلزی و کاربرد‌های آن پرداخته‌ایم. 

همه ما می‌دانیم که فلز بسیار سخت بوده و بنابراین برش آن دشوار است. انواع مختلفی از ابزار‌ها و تکنیک‌ها برای برش بدون دردسر ایجاد شده است. هر یک از ابزار‌ها و فرایندهای برش برای نوع خاصی از فلز مناسب است. در این مقاله به معرفی کاربردی‌ترین این روش‌ها می‌پردازیم. 

برشکاری انواع فلزات چیست؟ 

برش فلزات به فرایند تغییر شکل در قطعات فلزی به‌منظور تسهیل استفاده آن‌ها در کاربرد‌های صنعتی گفته می‌شود. قطعات فلزی می‌تواند شامل صفحه، میلگرد، تسمه، نبشی و سایر محصولات فلزی باشد. روش‌های برشکاری فلزات از گذشته تا کنون تغییرات زیادی داشته است که به‌مرور انجام آن را ساده‌تر کرده است. به کمک برشکاری می‌توان قطعات جدیدی ساخت یا صرفا اندازه قطعات را تغییر داد.

برشکاری انواع فلزات چیست و چگونه انجام می‌شود؟

برش فلز یک تکنیک حرفه‌ای است و فردی که آن را انجام می‌دهد باید مهارت کافی برای انجام آن داشته باشد. همچنین رعایت اصول ایمنی هنگام کار با دستگاه‌های برش اهمیت بالایی دارد. 

روش‌های برشکاری فلزات

انجام این تکنیک بسته به قطعه و کاربرد آن می‌تواند روش‌های مختلفی داشته باشد. این روش‌ها می‌توانند در مقیاس کوچک و برای یک کارگاه ساده یا در مقیاس بزرگ برای کاربرد‌های بزرگ صنعتی مثل کشتی‌سازی استفاده شوند. به‌طورکلی بسته به حجم کار می‌توان آن را به دو نوع دستی و ماشینی تقسیم کرد. بر اساس شیوه انجام برش نیز می‌توان آن‌ها را به دو گروه برش حرارتی و برش مکانیکی دسته‌بندی نمود. 

۱) برش دستی

این کاربرد برای بریدن قطعات کوچک در کارگاه‌ها یا منازل استفاده می‌شود. ابزار‌های این تکنیک حجم کمی دارند و برای قرارگرفتن در دست فرد طراحی شده‌اند. 

۲) برش ماشینی

این روش‌های برشکاری فلزات برای شکل‌دادن به قطعات فلزی بسیار بزرگ که معمولا استفاده صنعتی دارند به کار می‌رود. برش دادن در این روش بدون دخالت دست انجام می‌شود. 

برش ماشینی از انواع روش‌های برشکاری فلزات

۳) برش حرارتی (برش گرم)

در این نوع دستگاه‌ها از ذوب کردن خط برش برای جداسازی قطعات فلزی استفاده می‌شود. این روش برای برش فلزاتی که سختی بالاتری دارند مناسب است. به طور معمول فلزاتی که کربن آن‌ها بیش از ۰. ۲ درصد است با این روش بریده می‌شوند. 

۴) برش مکانیکی (برش سرد)

برش سرد به‌صورت کاملا مکانیکی صفحات و قطعات را برش می‌زند. این ابزار‌ها می‌توانند از شیوه‌های گوناگونی برای این مقصود استفاده کنند. فلزاتی که مقاومت کمتری دارند می‌توانند با این روش‌ها برش داده شوند. 

ابزار‌های برشکاری انواع فلزات

روش‌های برشکاری فلزات که در بالا معرفی شد می‌تواند با ابزار‌های مختلفی صورت گیرد.

انواع ابزارهای برشکاری فلزات

در ادامه مهم‌ترین این ابزار‌ها معرفی می‌شود. 

۱) برشکاری با قیچی

می‌توان از قیچی برای حذف قسمت‌های ناخواسته فلز استفاده کرد. قیچی‌ها به‌اندازه کافی تیز هستند تا صفحات فولاد ضدزنگ را برش دهند. 

۲) کمان اره فلز بر

این وسیله برای کار‌های برش کوچک ایده‌آل است. کمان اره فلز بر به شما امکان می‌دهد یک قطعه فلزی کوچک را بدون نیاز به ابزار‌های قدرتمند و گران‌قیمت اصلاح کنید.

کمان اره فلز بر یکی از 6 ابزار برش فلز

برای مثال می‌توانید با کمان اره انتهای میخ یا پیچی را که بیرون‌زده است قطع کنید یا لوله‌های مسی کوچک را برش دهید. این ابزار در درجه اول یک ابزار برش دستی است که برای برش‌های فلزی بزرگ مناسب نیست. 

۳) سنگ فرز

برای سال‌ها، سنگ فرز یکی از محبوب‌ترین روش‌های برشکاری فلزات برای بسیاری از آهنگران بوده است. این یکی از رایج‌ترین ابزار‌های فلزکاری است، اما مطمئن شدن از انتخاب یک فرز مناسب قدری دشوار است و نیاز به تخصص دارد. زیرا کارایی یک فرز به دیسک مورداستفاده نیز بستگی دارد تا به‌خوبی قابلیت بریدن فلز را داشته باشد. 

سنگ فرز یکی از ابزارهای برشکاری فلزات

 سنگ فرز یک ابزار دستی است و همچنین برای تیز کردن ابزار‌های برش یا سنگ‌زنی مورداستفاده در خانه یا محل کار استفاده می‌شود. 

۴) برش لیزری

این ابزار برای کار در صنایع، جهت برش لیزری فولاد، فولاد ضدزنگ، آلومینیوم یا ورق سیاه معمولی استفاده می‌شود. این سیستم با کارایی بالا که چندین دهه مورداستفاده قرار گرفته است، به لطف دقت و توانایی بالا در برش دادن امکان تولید الگو‌های پیچیده را فراهم می‌کند.

برش لیزری از ابزارهای برش فلزات

اگرچه این ابزار غالبا در روش‌های برشکاری فلزات صنعتی رایج است، اما در زمینه‌های دیگر مانند خلق آثار هنری نیز کاربرد دارد. زیرا این برش می‌تواند در ابعاد کوچک نیز دقیق و مناسب عمل کند. 

۵) برش با جت آب

استفاده از واترجت فشارقوی در بسیاری از مواقع جایگزین بسیار خوبی برای برش لیزری است. انجام این فرایند بر اساس حذف مواد جدا شده و سپس برش فلز بدون قرارگرفتن در معرض تنش‌های حرارتی است. مایع با سرعت و فشار بسیار بالا به بیرون پرتاب می‌شود و صفحات فلزی را برش می‌دهد. این روش در واقع یک روش مکانیکی محسوب می‌شود. بااین‌حال، برش واترجت هزینه بیشتری دارد و سرعتی به‌اندازه بعضی روش‌های برشکاری فلزات مانند برش لیزر را ندارد. 

۶) برش پلاسما

در این نوع برش، یک مشعل پلاسما اکسیژن را با سرعت بالا از نازل پمپ می‌کند و درعین‌حال یک قوس الکتریکی از طریق گاز منتقل می‌شود؛ در نتیجه پلاسما به‌اندازه‌ای گرم می‌شود که فلز را ذوب کند. 

نتیجه‌گیری

برشکاری انواع فلزات در واقع هنر و علم برش فلز به شکل و اندازه دلخواه است. برش ورق فلز برای همه مصارف صنعتی از ساخت اتومبیل گرفته تا ساخت مجسمه‌های سفارشی و محصولات فلزی تزئینی استفاده می‌شود. نوع برش به کاربردی که لازم دارید بستگی دارد. برای کار‌های خانگی یا کارگاه‌های کوچک می‌توانید از روش‌های دستی مثل اره مویی، کمان اره یا فرز استفاده کنید. از طرف دیگر، اگر می‌خواهید اشکال پیچیده یا الگو‌های دقیقی به دست آورید که معمولا در کار‌های صنعتی و هنری موردنیاز است می‌توانید از روش‌های پیچیده‌تری مثل برش لیزر و برش جت آب استفاده کنید.

در این مقاله به بررسی انواع روش‌های برشکاری فلزات پرداختیم. برای اطلاعات بیشتر یا خرید انواع آهن‌آلات می‌توانید از خدمات سایت فولادینو استفاده کنید. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/foolazh1/domains/foolazh.com/public_html/next/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/foolazh1/domains/foolazh.com/public_html/next/wp-includes/functions.php on line 5109